Font Size

Cpanel

Zajedno za sigurnost - 192 i 193

Odjel prevencije PU osječko-baranjske provodi preventivni projekt pod nazivom „BICIKLIRAJMO BICIKLISTIČKOM“ koji je namijenjen svim korisnicima bicikla s područja grada Osijeka.  Cilj projekta je osvijestiti djecu, mlade, njihove roditelje kao i ostale korisnike bicikla i sudionike u prometu, odnosno svekoliko pučanstvo o mogućim opasnostima sudjelovanja u prometu kao biciklist, sigurnosnim elementima koje bi svaki biciklist trebao koristiti kako na svome tijelu tako i na samom biciklu (kaciga, štitnici, refletirajući  prsluci, svjetla, reflektirajuće oznake) kao i poticanje korištenja bicikla kao prijevoznog sredstva. Isto tako projekt sadrži i komponentu zaštite imove, odnosno edukaciju o preventivnim aktivnostima i radnjama koje vlasnici bicikala mogu poduzeti sa ciljem preveniranja krađa.

 

Dana 05. srpnja 2014. godine Odjel prevencije u suradnji sa VZ-om Osijek planira se provođenje aktivnosti pod nazivom „Zajedno za sigurnost 192 i 193“. Aktivnost se planira provest na području RC „Copacabana“ koji će ustupiti Športski  odnosno na području košarkaškog i malonogometnog igrališta u sklopu navedenog  Centra. U navedenoj aktivnosti se planira sudjelovanje Odjela prevencije, PU osječko baranjske, PPRP Osijek, I PP Osijek, VZ Osijek, HAK-a, Gradskog društva Crveni križ Osijek, Športski objekti Osijek i Moto klub „Kune“ Osijek.

Otvaranje aktivnosti će započeti u 09:00 sati fotografijom svih sudionika tzv. „milenijskom fotografijom“ sa vatrogasnog krana.

  Početak aktivnosti se planira u 09:10 sati što će započeti sa natjecanjem u spretnosti vožnje na prije toga postavljenom poligonu od strane djelatnika HAK-a koji će provesti mjerenje i rangiranje natjecatelja.

U isto vrijeme prema iskazanim interesima sudionika provodit će se edukacija o različitim vatrogasnim vježbama i demonstracijama.

Predviđeno vrijeme natjecanja je do 10:30 sati nakon čega će se postaviti poligon za demonstraciju spretnosti vožnje djelatnika PPRP-a Osijek na motociklu.

Po završetku demonstracije planira se formiranje kolone biciklista za tzv. „defile“ kroz Osijek i to sljedećom rutom.

RUTA: Copacaban-biciklističkom stazom duž šetališta na južnoj strani Drave u smjeru zapada-pješački most(potrebna veća pozornost prilikom vožnje bicikla ili guranje bicikla preko mosta)-promenada u smjeru zapada-Ribarskom ulicom-Trg Ante Starčevića-Kapucinska ulica-biciklističkom stazom u dužini ulice Europske avenije-Franjevačkom ulicom-Šetalištem kardinala Franje Šepera-pješački most-šetalište južna strana-Copacabana.

 Po odvoženoj ruti održat će se proglašenje pobjednika i dodjela nagrada.

 Planirano završenje programa je u 11:30 sati.

Prijava