Font Size

Cpanel

Održana aktivnost "Zajedno za sigurnost - 192 i 193"

Dana 05. srpnja 2014. godine Odjel prevencije Policijske uprave Osječko-baranjske u suradnji sa Vatrogasnom zajednicom Osijek proveo je aktivnosti pod nazivom „Zajedno za sigurnost 192 i 193“. Aktivnost je provedena na području RC „Copacabana“, odnosno na području košarkaškog i malonogometnog igrališta u sklopu navedenog Centra. U navedenoj aktivnosti sudjelovali su Odjela prevencije PU Osječko-baranjske, PPRP Osijek, I PP Osijek, VZ Osijek, HAK, Gradsko društvo Crveni križ Osijek, Športski objekti Osijek i Moto klub „Kune“ Osijek.

Otvaranje aktivnosti je započelo u 09:00 sati fotografijom svih sudionika tzv. „milenijskom fotografijom“ sa vatrogasne ljestve DVD-a Osijek Gornji Grad.

Početak aktivnosti je započeo sa natjecanjem u spretnosti vožnje na prije toga postavljenom poligonu od strane djelatnika HAK-a koji će provesti mjerenje i rangiranje natjecatelja.

U isto vrijeme prema iskazanim interesima sudionika provodila se edukacija o različitim vatrogasnim vježbama i demonstracijama.

Nakon natjecanja postavljen je poligon za demonstraciju spretnosti vožnje djelatnika PPRP-a Osijek na motociklu.

Po završetku demonstracije formirala se kolona biciklista za tzv. „defile“ kroz Osijek i to sljedećom rutom.

RUTA: Copacaban-biciklističkom stazom duž šetališta na južnoj strani Drave u smjeru zapada-pješački most(potrebna veća pozornost prilikom vožnje bicikla ili guranje bicikla preko mosta)-promenada u smjeru zapada-Ribarskom ulicom-Trg Ante Starčevića-Kapucinska ulica-biciklističkom stazom u dužini ulice Europske avenije-Franjevačkom ulicom-Šetalištem kardinala Franje Šepera-pješački most-šetalište južna strana-Copacabana.

Prijava